Fjallraven Rugzak overzicht pagina

Fjallraven

Om je te helpen de juist keuze te maken welke Fjallraven rugtas nu het beste bij jou past, hebben we een overzicht gemaakt van de belangrijkste specificaties, punten en verschillen.


 
 

Känken

Re-Känken

Laptop 13 "

Laptop 15"

Laptop 17"

Geslacht Unisex Unisex Unisex Unisex Unisex
Afmeting HxBxD 38x27x13 38x27x13 35x23x16 40x26x16 42x30x18
Gebruik Dagelijks Dagelijks Dagelijks Dagelijks Dagelijks
Gewicht 300gr 395gr 345gr 460gr 500gr
Volume 16L 16L 13L 18L 20L
Materiaal Vinylon-F Recycled Vinylon-F Vinylon-F Vinylon-F
Laptopvak t/m13 inch t/m15,6 inch t/m 17,3 inch
Zitkussen ✔︎ ✔︎ ✔︎ ✔︎ ✔︎
Zijvakken 2 2 2 2 2
Voorvak ✔︎ ✔︎ ✔︎ ✔︎ ✔︎
Waterafstotend  ✔︎ ✔︎ ✔︎ ✔︎ ✔︎
  MEER INFO MEER INFO MEER INFO MEER INFO MEER INFO

Fjallraven Kanken

De Känken wordt gemaakt in de unieke stof Vinylon F, een extra sterke stof, die van zichzelf al waterafstotend is en daarom geen extra (kunststof) coating aan de binnenkant van de stof nodig heeft.Alle ritsen zijn van YKK, de beste die verkrijgbaar zijn. Handig is dat de tas zowel op de rug maar ook als handtas meegenomen kan worden. Een tas voor jaren plezier. Het schuim matje zorgt voor extra protectie als je de tas op de rug draagt , maar kan ook als zitmatje gebruikt zodat je het minder snel koud krijgt maar ook te gebruiken op een natte ondergrond.

Fjallraven Re-Kanken

De Re-Känken, deze Special edition Kånken is volledig gemaakt van gerecycled polyester afkomstig van plastic flessen. Klaar om al je belangrijke zaken te dragen en om in de verre toekomst weer gerecycled te worden. Daarnaast heeft deze dezelfde ritsen en handige schuimmatje als de Känken.

 


Vinylon F is de stof die heeft bijgedragen aan de populariteit van Kånken door de jaren heen. Hoewel het een synthetisch materiaal is (het is gemaakt van een vezel die polyvinylalcohol heet), heeft het bepaalde eigenschappen gemeen met natuurlijke materialen. Meestal hebben de stoffen die voor rugzakken worden gebruikt een coating nodig, zoals polyurethaan (PU) of silicone, om ze waterafstotend te maken. Vinylon-vezels gedragen zich echter als een natuurlijk materiaal door op te zwellen als ze vochtig worden. Bij vochtigheid wordt de stof ook minder doordringbaar, waardoor het vocht wordt tegengehouden zonder dat er een coating nodig is. In combinatie met de uitstekende duurzaamheid is dit een van de redenen dat Vinylon F al sinds 1970 in de mode is bij Kånken. 

 

 

G-1000 is de eigen duurzame en veelzijdige stof van Fjällräven. Een beproefde outdoor klassieker, waarmee u het hele jaar door voorbereid bent op alle soorten avonturen in alle klimaten – van de tropen tot de poolstreken. De dicht geweven stof (65% polyester en 35% katoen van de hoogste kwaliteit) is behandeld met Greenland Wax. Deze combinatie maakt G-1000 tot één van de beste outdoorstoffen ter wereld met een aantal geweldige eigenschappen: Duurzaam, Waterafstotend, Winddicht, Ademend, Uv-bescherming, Mugdicht. Alles van Fjallraven