Onderhoud leren tassen

Leren tas onderhouden  

Als je leer met je eigen huid vergelijkt is het eigenlijk best wel vreemd dat we de huid van onze tas niet zo goed onderhouden. Je koopt een mooie tas, je gebruikt hem, misschien wel dagelijks, zet hem op de grond en neemt hem mee waar je maar wilt. En door dit gebruik krijg je krassen, vlekken en misschien wel verkleuring die je tas persoonlijk en uniek maken. Het wordt een item met een verhaal. Maar zonder goed onderhoud en verzorging zal dit persoonlijke item, je mooie tas, veel sneller dan je wilt een eind maken aan je draagplezier.  

Als je dit wilt voorkomen dan is het belangrijk het leer te verzorgen. Leer onderhouden vergroot namelijk de kans op een langere levensduur van je tas. En meer en langer draagplezier is toch wat je wilt? 

Verschillende soorten leer 

Je hebt diverse leersoorten. Bij leer denk je al snel aan glad leer. Maar suède en nubuck zijn ook soorten leer. Maar worden gemaakt van een ander deel of anders behandeld waardoor ze ook een andere verzorging nodig hebben.  

Glad en/of gevet leer 

Glad en/of gevet leer is gemaakt van de bovenzijde van de huid, ook wel nerfzijde genoemd. Glad en/of gevet leer wordt op diverse manieren bewerkt maar de behandelmethode is gelijk. 

Je kunt dit leer voor en tijdens het gebruik behandelen met de Collonil Wax Spray die zorgt voor een optimale verzorging van je tas.  

Een plantaardig gelooid leder zonder finish laag 

De van nature drogere en stuggere gelooide lederhuiden worden volgens aloude traditie met de hand gepoetst met een ‘waterbeits’ en afgewerkt met een product op basis van was. Aangezien er relatief kleine huiden verwerkt worden, zijn kleur- en structuurverschillen in het product niet te vermijden. Dit kan ook betekenen dat een tas en een bijpassende portemonnee niet uit dezelfde huid worden gesneden en dus ook een klein kleurverschil mogelijk is. In verband met de structuur van het leer is er een mogelijkheid dat er kleine haarscheurtjes ontstaan. Dit zorgt er wel voor dat de tas er uit gaat zien als een echt gedragen tas. 

En ook al ziet de tas er al op voorhand gedragen uit, verzorgen en behandelen is een must om het leer soepel te houden. Dit kan bijvoorbeeld met de Collonil Pro Spray

Tassenwinkel.nl heeft een ruim aanbod leren tassen voor zowel mannen als vrouwen. Van schoudertassen tot rugzakken en laptoptassen

Andere onderhoudstips