Onderhoud SoDutch

Onderhoud van je SoDutch bag

Het is zover je bent eigenaar van een SoDutch bag en je kan niet anders dan blij zijn en pronken met je nieuwe aanwinst.

Wist je trouwens dan elke SoDutch tas met de hand wordt gemaakt in Nederland met Nederlands leer door Nederlandse eigenaren. Hollandser kan niet. En jij hebt er gewoon een in je bezit.

De tassen van SoDutch zijn een reflectie van jouw persoonlijkheid, in ieder geval zo ziet SoDutch het, en daarom worden alle tassen met passie en liefde gemaakt. Van jouw tas is er echt maar 1 en door dagelijks gebruik wordt jouw tas elke dag een beetje mooier en onderdeel van jouw persoonlijke verhaal.

Maar hoe onderhoud je je SoDutch bag dat die jarenlang meegaat?

Elk leer heeft zijn eigen onderhoudsregels

SoDutch maakt gebruik van 2 verschillende soorten leer. De SoDutch tassen die wij via Tassenwinkel.nl verkopen zijn gemaakt van raider leer of oragon leer. Leer heeft van zichzelf een natuurlijke voedende bescherming door de wax en de olie die in het product zit. Met de tijd en door dagelijks gebruik zal dit verminderen en zal je tas wat voeding nodig hebben zodat deze langer meegaat.

onderhoud raider leer tassen sodutch

Het standaard onderhoudsadvies voor alle SoDutch tassen is:

Spuit je tas in voor gebruik met een water- en vuilafstotende spray. Dit zorgt voor een extra laag boven op de basis eigenschappen van het leer.

Onderhoud Raider leer

De tassen 9, 10, 11, 12 en 13 van SoDutch zijn gemaakt van Raider leer. Voor deze tassen kan je een transparante wax, Collonil Carbon Wax Spray, gebruiken waarmee je het leer bijna altijd terugkrijgt in de oorspronkelijke staat.

Onderhoud Oragon leer

Oragon leer is wat stoerder en droger dan het raider leer omdat het nog een keer is na geschuurd. Om deze reden moet je de tas dus ook anders onderhouden. Om deze tassen netjes te houden gebruik je een licht vochtige doek om de tas af te nemen. In onze webshop zijn de tassen 1, 2, 3, 4, 5, 7 en 8 van SoDutch gemaakt van oragon leer.

 

Eerste hulp bij vlekken, krassen en verkleuringenSoDutch Oragon leer onderhouden

Je tas mag gezien worden en het is niet de bedoeling dat je mooie tas op de plank blijft staan omdat je bang bent dat er een vlek op komt. Door het dragen van je tas zal het leer veranderen en elke keer nog mooier worden. Maar door dagelijks gebruik is de kans op vlekken, krassen en kleurverandering aanwezig. De ene persoon kan hier prima mee leven, de ander wil zijn of haar tas er laten uitzien of deze nieuw is.

Maar hoe ga je om met deze ongemakken?

  • Vlekken in je tas kan je, afhankelijk van de soort vlek, grotendeels oplossen met saddle soap of zadelseep en een lichtvochtige doek. 
  • Krassen en lichte beschadigen poets je weg met je vinger. 
  • Als je tas wat verkleuringen toont kan je met een lichtwarme fohn op de tas blazen zodat de oorspronkelijke kleur weer een beetje terugkomt doordat je de wax van de olie opnieuw activeert. 

Wij hopen dat je met deze onderhoud tips jarenlang plezier beleeft met het dragen van je SoDutch bag.