Onderhoud suede

Suède tassen verzorgen 

Suède leren tassen zijn prachtig en stralen luxe uit. Suède leer wordt gemaakt van de onderzijde van de huid die licht geslepen is. Donkere suède tassen kunnen sneller afgeven en valer worden door het gebruik van je tas. Gelukkig bestaan er suède sprays met kleurhersteller om de kleur wat op te frissen.  

Suède is fragiel en je zal sneller vlekken van vocht, vuil of oliën zien dan bij glad leer. Een goede verzorging is daarom van belang. Suède is geen fan van water. Voordat je je tas in gebruik neemt is het daarom slim om deze te impregneren met de Collonil Pro Spray om deze water- en vuilafstotend te maken.  

Suède schoonmaken en onderhouden 

  • Vlekken kan je het beste direct schoonmaken met de rubberen kant van een suède borstel. Als je vlek nog nat is, laat deze dan eerst opdrogen
  • Sowieso is het aan te raden om je tas geregeld op te borstelen met de zachte kant van een suède borstel. Dit zorgt ervoor dat het vuil uit de stof gaat en er minder snel vlekken ontstaan. Voor het beste resultaat borstel je altijd in 1 richting waardoor het leer zacht blijft en het minder snel slijt 
  • Een hardnekkige vlek kan je met een witte gum verder schoonmaken als je alle vuildeeltjes eerst hebt weggepoetst
  • Spuit je tas om de 6 weken in met een water- en vuilafstotende spray zoals Collonil Pro Spray 

Extra verzorging tips voor je suède tas  

Kauwgum verwijderen   

Hoe voorzichtig je ook bent er kan kauwgum op je suède tas komen omdat je deze ergens neerzet. Het beste wat je dan kunt doen is je tas in de vriezer leggen zodat de kauwgum hard wordt. Daarna kan je met de borstel de kauwgum verwijderen. 

Natte suède tas 

Suède houdt niet van water. En ook al doe je je best om je suède tas niet nat te laten worden. Het Nederlandse weer kan onverwachts zijn en omslaan. En als je tas dan een keer nat wordt, droog deze dan niet bij de verwarming. Hierdoor wordt het leer namelijk hard. Beter kan je er kranten in doen zodat deze het water kunnen opnemen uit het leer.

Andere onderhoudstips