28/05/2018 - 14:15
Een goede portemonnee

Een goede portemonnee: veilig en praktisch

Het gemak van een goede portemonnee wordt nog al onderschat. Ik heb me er geregeld te snel en te makkelijk van af gemaakt bij de aankoop van een nieuwe portemonnee. Vervolgens kom je er dan achter dat deze het kleingeld alles behalve in je portemonnee houdt, te weinig vakjes heeft voor je kaarten of om andere redenen helemaal niet handig blijkt te zijn. Maar waar moet je nu op letten wanneer je een nieuwe aanschaft? Oriënteer je dus goed wanneer je op zoek gaat.

Aanvulling of vervanging? 

Allereerst is het belangrijk om te weten of je een nieuwe gaat aanschaffen als aanvulling op de huidige of ter vervanging daarvan. Voldeed je vorige volledig aan alle eisen, dan wordt de keuze makkelijk: Eenzelfde of bijna dezelfde zal dan volstaan. Misschien een ander leuk kleurtje of gemaakt van een ander materiaal en je bent klaar. Was dit niet het geval houd dan rekening met de manco’s van de vorige. Je wilt niet met dezelfde problemen te maken krijgen. Bij de dames portemonnees valt meteen op dat deze in de regel groter zijn dan de heren portemonnees, kleuriger en vaak meer mode afhankelijk zijn dan de heren portemonnees. Ook weet ik uit ervaring dat de mannen wat trouwer zijn aan hun heren portemonnee ten opzichte van de dames en hun dames portemonnee. Een portemonnee moet eigenlijk vooral praktisch zijn en er daarnaast het liefst ook nog eens goed uitzien.

 

Chesterfield portemonnee

Materiaal 

Anders dan vroeger is er een enorm aanbod van leuke en praktische geldbuidels. Ook is er voor elk wat wils op de markt. Zo is de leren portemonnee nog steeds erg populair. De merken Chesterfield en Burkely bieden een breed scala in leer. Leer is duurzaam en heeft van zichzelf al een luxe uitstraling, maar ook andere materialen als kunstleer (PU), diverse textielsoorten als ook metaal worden tegenwoordig toegepast. Uitzonderingen daargelaten zien we bij de leren portemonnee nog veel traditioneel kleurgebruik zoals zwart, bruin, cognac, grijs en donkerblauw. Bij kunstleer of PU zien we al dat er veel meer gespeeld wordt met kleuren zoals dat ook het geval is bij vervaardiging uit textiel. Het merk Ogon Designs maakt bijvoorbeeld op speelse wijze gebruik van structuren op hun beurzen. Het gebruik van metaal zien we vooral terug in de details zoals de sluiting en versiering. Een uitzondering hierop is de kaarthouder die soms volledig uit uit metaal/aluminium bestaan. Ogon biedt een flinke collectie pasjehouders. Zo biedt zo’n creditcardhouder een perfecte bescherming aan al uw kaarten. Voor contant geld is de creditcardhouder echter niet altijd ideaal. Het materiaal is dus belangrijk en bepaald voor een groot deel de uitstraling uw dames portemonnee maar ook van de mannen portemonnee. 

Vorm 

Ga je een portemonnee kopen dan is de vorm minstens zo belangrijk. Zo zal als je op reis gaat of een festival bezoekt een compacte handiger zijn. Ben je vooral iemand die met kaarten betaalt dan kun je je ook met een kleine, compacte prima redden. Betaal je nog veel cash geld bespaar dan juist niet op ruimte want een te kleine beurs zal hier weinig soelaas bieden. Dus ga je een portemonnee kopen, kies dan een praktische vorm en grootte die bij jouw gebruik passen. Groot kan in sommige gevallen onpraktisch zijn, wat voor een te kleine portemonnee ook soms geldt. 

 

Ogon creditcardhouder

Indeling 

Het is belangrijk dat jouw beurs vooral ook praktisch is. Wie kent het niet: je zoekt een bepaalde betaalkaart, een biljet of een klantenkaart en terwijl jij naarstig op zoek bent wordt de rij bij de kassa alleen maar langer en hoor je het gezucht van de andere wachtenden. Zorg dus overzichtelijke indeling, zodat je de meest gebruikte kaarten en de juiste bankbiljetten snel kunt terugvinden. 


Mode 

Of je nu voor kleine portemonnee kiest of voor een grotere: het oog wil ook wat. Niet enkel de dames maar ook de heren zijn over de jaren zeer modebewust en modegevoelig geworden. Wie had dertig jaar geleden nou gedacht dat de ‘men bag’ bijvoorbeeld een artikel zou worden dat overal in allerhande kleuren, groottes en soorten zou worden aangeboden? Om jouw portemonnee mee te laten gaan met de mode kun je kiezen voor een tijdloos model dat bij alle outfits past, maar je kunt ook juist kiezen voor een heel uitgesproken kleur of stijl. Oubollig is in ieder geval noch nodig noch een logische keuze in het aanbod vandaag de dag. Dit geldt zowel voor de dames als de heren onder ons. Kies dus een portemonnee die jouw persoonlijkheid matcht, modieus, maar vooral ook praktisch is.

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter