Back to School

Vind de beste schoolrugzak  

Back to school. Elk jaar is het weer een struggle wanneer je zoon of dochter terug naar school gaat. Het liefst koop je een goede schooltas die een aantal jaar meegaat. Maar zoon of dochterlief, helemaal als ze wat ouder zijn, willen het liefst elk jaar een nieuwe tas voor de middelbare school omdat ze nogal trend gevoelig kunnen zijn.  

Gelukkig is het bij peuters, kleuters en kinderen op school wat makkelijker. Aangezien de keuze voor een nieuwe of andere tas vaak voortkomt uit het feit dat een peuter voor het eerst naar de opvang gaat of een kleuter die zijn of haar eerste schooldag heeft. En je weet dat kinderen groeien en dat je dus ergens halverwege de bassischool de schoolrugtas zal vervangen voor een wat groter model zodat het weer past bij de lengte van je kindje en het maximale gewicht van 10% van het eigen gewicht wat hij of zij mag dragen.  

Maar hoe vind je dan de beste schoolrugzak? Wij helpen je graag vooruit zodat je zoon of dochter, na de vakantie of welk moment dan ook met een goede start en zin (terug) naar school gaat.  

Terug naar school, met deze praktische tips vind je een goede schooltas 

  • Rugpijn voorkomen doe je door je zoon of dochter maximaal 10% van zijn of haar gewicht op de rug te dragen  
  • De schooltas moet tussen de schouderbladen en de heupen op de rug zitten  
  • Zorg voor verstelbare schouderbanden, het liefst ook gewatteerd zodat ze lekkerder op de schouders zitten 
  • Hoe zwaarder een school rugzak, hoe fijner het is om een gewatteerd rugpand te hebben 

Hoe groot moet een schooltas zijn?  

Hoe groter een schooltas, hoe groter de kans aanwezig is dat je de rugzak vol stopt met onnodige zaken waardoor hij al snel te zwaar wordt en je achterover gaat hangen. Een rugtas moet onderdeel zijn van je lijf en zodat je normaal rechtop kunt blijven lopen. Als je een rugtas gaat uitzoeken let je ten eerste op de lengte van het kind. Een volwassen rugzak op de rug van een kind past immers niet goed. En andersom geldt dat net zo. Het allerbelangrijkste is dat de schoolrugzak tussen de schouders en de heupen valt en je deze dus niet te zwaar maakt.  

Het verschil tussen een peuter en kleuterrugzak  

Eigenlijk zit er niet zoveel verschil tussen deze school rugzakken. Je kindje is nog klein en de hoeveelheid spullen die hij of zij op de eerste dag en de andere dagen naar de peuter- en kleuterschool meeneemt is niet groot. Vaak gaat er alleen een lunchtrommel, wat drinken en af en toe wat gymkleding mee. We kunnen ons wel voorstellen dat je het leuk vindt om voor de eerste echte basisschool dag een nieuwe schooltas aan te schaffen want dat is natuurlijk een hele happening voor jou en je zoon of dochter. Onze peuter rugzakken voor kinderen van 3 – 5 jaar zijn maximaal 10 liter en dat is ruim voldoende voor al hun spulletjes.  

Een tas voor de basisschool  

Vanaf groep 4 of 5 zal de tas die je altijd hebt gebruik wat aan de kleine kant worden. En daarbij past de schattige rugtas, hoe jammer misschien ook, die je voorheen had eigenlijk niet meer zo goed bij de leeftijd. Hoog tijd dus om in de vakantie eens op zoek te gaan naar een nieuwe rugzak die past bij de bovenbouw op de basisschool. Een basisschool rugzak voor schoolkinderen van 5 – 12 jaar zijn tussen de 11 en 20 liter.  

Welke tas voor de brugklas of middelbare school 

En ja, dan ineens is het zover. De middelbare school, een hele omschakeling voor jou en je kindje. Dat ooit zo lieve, kleine jongetje of meisje gaat de puberteit in. En gaat zijn of haar eigen grenzen ontdekken om te zien wie het is. En na de zomervakantie de brugklas starten met een goede, passende rugzak die past aan de eisen, wensen en trends van nu hoort daarbij. Tuurlijk willen we niet dat ze te veel op modetrends meeliften en meegeven dat wat je ook aanhebt goed is. Maar zo werkt het niet. Ze willen nu eenmaal geliefd en gezien worden door hun klasgenoten. En kleding en dus de perfecte schoolrugzak speelt hierin in bepaalde mate toch een rol.  

Een school rugzak vanaf 20 liter is voor de middelbare school een minimum wat je nodig hebt. De grote van deze tas biedt voldoende ruimte voor de vele boeken, schriften en pennen die ze dagelijks mee moeten nemen. En laten we het vele eten en drinken niet vergeten die de groeispurt ondersteunt. Neemt je zoon of dochter een laptop mee naar school? Kijk dan ook eens naar de speciale laptop rugzakken die er zijn. Door het aparte laptop vak blijft de laptop goed beschermd. En dan de kleur. Wordt het een gewone zwarte rugzak die altijd in alle seizoenen en jaren kan. Of kies je een opvallende trendkleur?  

Wat het ook wordt. Met deze tips heb je voldoende inzicht om na de vakantie te zorgen dat je zoon of dochter met een frisse start aan het schooljaar begint.