Onderhoud

onderhoud tassen

Onderhouden en verzorgen van je tas

Bij Tassenwinkel.nl hebben we een ruim aanbod aan tassen in diverse materialen. Sommige personen gebruiken een tas elke dag, door weer en wind. Andere hebben een collectie tassen in de kast staan en wisselen geregeld af. Maar of je nu maar 1 tas hebt of meerdere, als je je tas draagt en geregeld gebruikt is het een goed idee om je tas af en toe van onderhoud te voorzien. Het verzorgen van je tas met aandacht zal de levensduur van je tas aanzienlijk verlengen.

Naast algemene tips, heeft elk materiaal zijn eigen onderhoud en verzorging nodig. We hebben alle onderhoudstips op een rij gezet en waar mogelijk per merk een verdieping gemaakt. 

Voor het gebruik van je tas 

Nieuwe producten kun je voor gebruik, impregneren met vuil- en vochtafstotende spray. Hiermee bescherm je het materiaal tegen vocht en vuil. Spray niet teveel en vanaf ongeveer 20 cm het product

Het leervet voedt het leer, een leerspray beschermt het leer. Teveel leervet is niet goed voor een leren tas, het kan de tas zo soepel maken dat het zijn stevigheid verliest, met het gevolg dat de tas vervormt.

Een leerspray beschermt het leer tegen vuil. Je kunt het beste direct bij aanschaf van een leren tas deze inspuiten. Voor elk soort leer is een speciale spray.

Algemene tips voor onderhoud van je tas(sen)

Om te zorgen dat je lang van je product kunt geniet, hebben we een aantal tips

  • Zorg ervoor dat je je tas niet blootstelt aan de volle zon en zet de tas niet bij de verwarming.
  • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen.
  • Leg een natte tas nooit op de verwarming of radiator. Een natte tas droog je het beste in een goed goed geventileerde kamer op kamertemperatuur
  • Probeer je tas zo min mogelijk aan hevige regenbuien bloot te stellen.
  • Geef je tas minimaal elk half jaar een onderhoudsbeurt. 
  • Vuil kun je het beste op laten drogen en met een schoon borsteltje afborstelen. 
  • Spuit geen parfum, body spray, haarlak en dergelijke op je leren tas, want die beschadigen het leer. 
  • Gebruik nooit zeep of chemische producten op leer
  • Stroeve ritsen: insmeren met zeep of met een kaars langs de rits gaan wil nog wel eens helpen.   

Je tas reinigen 

Vuil: Afhankelijk van het materiaal en hoe ernstig de vervuiling is kun je de tas voorzichtig reinigen. Doe dit zoveel mogelijk droog, omdat dit de zachtste manier van reinigen is. Is het product erg vies borstel dan eerst schoon en maak daarna gebruik van een licht vochtige doek.  

De binnenkant van de tas kan ook behoorlijk vies worden. Kruimels, make-up vlekken en misschien wel een drinkfles die lekt. Haal je tas leeg en keer je tas om. Haal als dat mogelijk is de voering eruit en reinig deze in een lauwwarm sopje en laat die daarna drogen.  

Je tas opbergen

Ken je dat? Je komt thuis, gooit je sleutels in het bakje, je tas in de hoek en je jas aan de kapstok. We zijn niet altijd even zuinig met onze tas. Hij ligt geregeld op de grond binnen in huis en erger nog soms ook weleens op de grond in het restaurant of zelfs buiten op het terras of het perron als je onderweg bent. 

Probeer als het kan je tas ergens aan te hangen. Zo blijft deze het langste mooi. Gebruik je je tas een tijdje niet? Zet deze dan gevuld met bijvoorbeeld kranten in de kast. Door de vulling houdt je tas zijn vorm.