06/01/2022 - 10:51

Reistassen voor de wintersport

Het wintersportseizoen start in november en loopt door, een beetje afhankelijk van de hoogte van het skigebied tot eind april. Een geslaagde skivakantie valt en staat met goed weer, hallo zon, vers sneeuw en de mogelijkheid tot een après-ski. En natuurlijk een goede wintersportuitrusting. Ski-jas, broek, thermokleding, een helm, zonnebril, een snowboard of ski’s en skistokken. Maar hoe neem al je die spullen praktisch en comfortabel mee? Juist met een reistas of backpack. 

Een flexibele reistas voor de wintersport vinden wij het meest handig. De flexibiliteit is een voordeel omdat je zo al je kleding en wintersport gear mee kunt nemen in een lichte tas die zich aanpast aan de inhoud en de omgeving. Want juist door die flexibiliteit past een reistas of backpack voor de wintersport makkelijker in de kofferbak van de auto of het bagageruim in het vliegtuig of trein dan een hardcase koffer. 

Door de hoeveelheid spullen die je mee moet nemen til je je soms een ongeluk. De reistas is door het materiaal lichter dan een koffer. Fijn voor jezelf maar ook handig als je te maken hebt met een maximum aantal kilo's als je met het vliegtuig reist. 

Handige reistassen voor onderweg  

Reistassen zonder wielen met stevige hengsels zijn favoriet onder wintersporters. De tassen zijn rechthoekig en hoog en daardoor erg ruim. Ideaal dus voor al je kleding, accessoires en bordspellen die je misschien mee wilt nemen. Je tilt de reistas zo over je schouder de auto, trein of het vliegtuig in. Wil je je rug sparen en weet je dat je wat grotere afstanden moet afleggen? Denk dan eens aan een reistas met wielen. Ze hebben allemaal een uittrekbaar hengsel zodat je de tas over de sneeuwvrije stoepen mee kunt trekken naar je accommodatie. 

fabrizio reistas wintersportgabol reistas wintersport

Backpack voor de wintersport

Veel backpackers vind je op zonnige bestemmingen waar ze rondreizen van plek naar plek. En misschien had je er nog niet aan gedacht maar die backpack kun je net zo goed gebruiken voor je aankomende wintersportreis. Net als een reistas zijn de wintersport rugzakken licht en flexibel. Maar in plaats van dragen over je schouder doe je dat nu op je rug. Wat ergonomisch beter is en je hebt een paar handen vrij om je ski’s of snowboard mee te nemen. Een backpack voor de wintersport is helemaal nog niet zo’n gek idee. 

cabin zero backpack wintersportferrino backpack wintersport

Rugzakken voor de skipiste  

Als je dan op je skibestemming bent en al je bagage hebt uitgepakt wil je natuurlijk zo snel mogelijk die piste op. Schoenen aan en gaan op dat snowboard of ski’s om een prachtige tocht te maken met oneindige vergezichten. We snappen dat je het liefst de hele dag doorgaat. Maar af en toe een kleine pauze is nodig. En heel makkelijk door de wintersport rugzak die je meedraagt. In de rugzak voor de skipiste doe je wat eten en drinken waardoor je niet altijd boven of onder op de berg bij een restaurant hoeft plaats te nemen om wat te nuttigen. Zo blijf je zelf in controle wanneer jij een break neemt. Maar de kleine rugzak is niet alleen voor eten en drinken. Ook je waardevolle spullen als een telefoon en portemonnee kan je zo gemakkelijk meenemen als je aan het eind van de dag aanhaakt bij een kleine après-ski of gaat wandelen in de bergen.

daniel ray rugzak skipisteredcliffs rugzak skipiste 

Wintersportliefhebbers zweren erbij dat dit de vakantie van het jaar is. De hele dag buiten, actief bezig zijn, mooie vergezichten. Wanneer pak jij je reistas in en ga jij?

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter