15/07/2021 - 14:26

7 Tips om je tas op te bergen

Opbergtips voor je tas

We willen niet iedereen over 1 kam scheren maar als we eerlijk zijn kunnen we stellen dat de vrouw meerdere tassen in haar collectie heeft. Een handtas, een schoudertas, een crossbody tasje, een laptoptas en misschien zelfs wel een rugzak.

En misschien heb je er wel zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel gaan we orde in de mogelijke chaos scheppen en geven we je tips hoe jij het beste je tas kunt opbergen zodat je ziet wat je hebt en ook nog eens je tas langer in een goede conditie kunt houden. 

Voor je je tas opbergt

Allereerst als je je tas voor langere tijd wilt opbergen zorg er dan voor dat deze leeg is van spullen en vrij is van kruimels en dat eventuele vlekken verwijderd zijn. Vul je tas daarna met kranten zodat je tas zijn vorm goed kan behouden. 

Tas opbergen: met deze tips lukt het

  1. Neerzetten
  2. Dustbag
  3. Kledinghanger, gordijnring of tassenhanger
  4. Schoenen of tassen organizer
  5. Boeken- of vakkenkast
  6. Kapstok
  7. Opbergdoos

Neerzetten in de kast

Grote, stevige tassen die goed blijven staan kan je goed neerzetten op een plank in de kast. Je tas is opgeruimd en je kunt direct pronken met je mooie tas. 

Dustbag tegen het stof

Bij de wat duurdere tassen krijg je je tas geleverd met een dustbag. Deze zak is er om je tas te beschermen tegen verkleuring en stof. Heb je geen dustbag bij je tas gekregen dan kan je je tas ook in een neutraal, lichtgekleurde kussensloop stoppen voor je hem opruimt. 

Kledinghanger, gordijnring of tassenhanger

Heb je ruimte aan je kledingroede dan kan je de hengsels van je tas aan een kledinghanger of gordijnring hangen en zo je tassen opruimen. Een tassenhanger gebruik je vooral wanneer je onderweg bent en je je tas niet op de grond, aan de stoel wilt hangen of op de bank wilt zetten. Een tassenhanger hang je aan tafel, en dan heb je een haak waar je tas aan kunt hangen. 

Schoenen of tassen organizer

Een organizer voor schoenen ken je misschien wel. Je hangt het op in de kast en kan zo al je schoenen in de verschillende vakken stoppen. Maar een tas opbergen kan ook heel goed in zo'n organizer. De vakken zijn natuurlijk niet zo hoog, dus het leent zich niet voor alle tassen. Gelukkig is daar ook een oplossing voor bedacht. De vakken van een tassen organizer zijn namelijk speciaal ingericht op de vorm van een tas. Hierdoor kan je makkelijk hogere tassen geclusterd en georganiseerd opbergen. 

Boeken- of vakkenkast 

Je tas kan je ook in de vakken van een boekenbast opbergen. Zet 1 of meerdere tassen in een blok maar zorg er wel voor dat de tassen wat ruimte van elkaar bewaren. Zo voorkom je dat ze elkaar kunnen beschadigen. Oh ja en een ander belangrijk punt, zet ze niet direct in het volle zonlicht om verkleuring te voorkomen.

Kapstok 

Misschien wel de meest makkelijke manier om je tas op te bergen. Hang hem gewoon aan de kapstok. Sowieso een goed idee voor de tas die je nu geregeld gebruikt. Maar je kunt er ook voor kiezen om meerdere tassen aan een kapstok te hangen als je daar bijvoorbeeld ruimte voor hebt in de slaapkamer. 

Opbergdoos

Een opbergdoos met deksel is nog een manier om je tas op te bergen. In een doos kan je bijvoorbeeld tassen doen die je minder vaak gebruikt zoals clutches. Vergeet niet om een foto op de doos te doen, zodat je via de buitenkant kunt zien wat erin zit. 

Je tas opbergen kan zoals je hebt gelezen op vele manieren. Kijk vooral wat jij handig vindt. Waarschijnlijk zijn we zelfs nog opties vergeten. Als je een goede tip hebt, deel hem dan gerust met ons. 

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter