02/12/2021 - 12:28

De leukste kleine tassen voor de feestdagen en andere feestjes

Misschien herken je het wel als vrouw zijnde. De feestdagen staan voor de deur of er komt een leuk feestje aan. Je staat voor je kast en denkt: “eigenlijk wil ik wel iets nieuws.” Je gaat naar de winkel en koopt speciaal voor de feestdagen of dat ene feestje een mooie nieuwe outfit. “Maar welk klein tasje kan ik hierbij dragen?” 

Eigenlijk mag een klein tasje, of meerdere, als vrouw zijnde niet in je kast ontbreken. Maar ja, wat voor kleine tas kies je dan he? Het begint al met het materiaal. Een kleine leren tas, een suède tas of een van bijvoorbeeld polyester. En dan nog de kleur. Als alle kleuren van de regenboog te veel van het goede is. Zouden wij je adviseren om een zwarte, een bruine en iets van een beige of cognac kleurig kleine tas aan te schaffen. Zo weet je zeker dat je voldoende opties hebt en je goed uit de voeten kunt tijdens de feestdagen en andere feestjes die in het verschiet liggen.  

Must have, het zwarte kleine tasje  

Net als dat een zwart jurkje niet mag ontbreken, mag een klein zwart tasje net zomin ontbreken in je kledingkast. De zwarte tas in het klein of groot is een van de meest verkochte items omdat het zo makkelijk te combineren is. Er zijn veel soorten en mogelijkheden. Wat het direct weer minder makkelijk maakt met kiezen. Stoer, klassiek, met details, zonder details, met rits of gesp, in leer of suède. De keuze is reuze. Maar daardoor is er voor iedereen wel wat te vinden. Elk nadeel, heeft zijn voordeel zoals ze mooi zeggen. Bedenk vooraf wat jij mooi vindt en ga gericht op zoek naar een kleine zwarte tas die goed te combineren valt bij jouw kledingstijl. 

zwart klein tasje

All time favoriet, een klein leer tasje

Een leer tasje is misschien een kleine investering maar wel eentje waar je jarenlang plezier aan zult beleven. Kies er daarom één in het zwart, cognac, bruin of beige. Tijdloze kleuren die alle modetrends overleven waardoor een klein leer tasje een duurzaam item is. Voor een feestje is een klein crossbody tasje van leer handig omdat je je handen dan vrij hebt. En je makkelijk je drinken vast kunt houden heerlijk kunt dansen op de fijne muziek die gedraaid wordt. Bij een 3-gangen diner aan tafel is een clutch een handig alternatief omdat je deze naast je op de stoel kunt leggen.  

klein leer tasje

Het kleine schoudertasje 

Een klein schoudertasje wordt meestal gebruikt voor wat chiquere feestgelegenheden. Hij hangt over je schouder waardoor je wel de mogelijkheid hebt om je handen vrij te gebruiken. Een schoudertas heeft een kort of een wat langer hengsel. Een kort hengsel is wat netter en past meer bij feestelijke gelegenheden en bijvoorbeeld een cocktailjurk mits het tasje dan niet te grof of stoer is afgewerkt. Vaak zijn de kleine schoudertassen die wat stoerder zijn net even wat groter dan de eerder genoemde kleine tasjes die je schuin kunt dragen. En daardoor ogen ze misschien wat meer casual. 

klein schoudertasje

De kleine handtas  

Over het algemeen zijn kleine tasjes te dragen op de schouder of schuin als crossbody. Maar bij een klassieke kledingstijl met een mooie geplooide rok net over de knie, een luxe top en pumps past een kleine handtas, naar onze mening, net even wat beter. Het geeft de look tijdens een feestje net wat meer elegantie. Wil je er een touch of detail aan toevoegen? Kijk dan eens of je een leuk sjaaltje in de kast hebt liggen die je aan de tas knopt voor een speels effect. 

kleine handtas

Bekijk alle kleine tasjes

  

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter