28/12/2015 - 11:22

Onderhoud van je leren tas

Hoe onderhoud je jouw leren tas?

Om je leren tas te onderhouden, kun je jouw tas voor gebruik inspuiten met een speciale spray. Met deze spray onderhoud je jouw leren tas doordat deze tegen vuil en vocht beschermt. Houd de spray op ongeveer 20 centimeter afstand en breng regelmatig een lichte hoeveelheid aan. Let op dat niet te veel spray in een keer aanbrengt. Onderhoud je jouw leren tas niet goed of onvoldoende, dan verliest het leer van de tas zijn soepelheid. Een verzorgingsproduct waar op de juiste wijze mee wordt omgegaan is dus van groot belang. Gebruik hiervoor altijd een product dat transparant is om je tas te onderhouden. Vermijd contact met geparfumeerde en chemische stoffen zoals haarlak, bodyspray en zeep, deze kunnen schade toebrengen aan het materiaal en komen het onderhoud van je leren tas niet ten goede. Bedenk ten slotte dat een leren tas zonder onderhoud soms echt mooi wordt, juist als je er niets aan doet.

Hoe reinig je jouw leren tas na onderhoud?

Als je leren tas ondanks onderhoud toch erg vuil geworden is, dan kun je dit verwijderen. Hoewel voor onderhoud van je leren tas een transparante spray het beste is, kun je voor de reiniging, herstelling van beschadigingen of opfrissing van de kleur het beste een gekleurd product gebruiken. Van een vuile tas kun je het vuil het beste droog verwijderen waar mogelijk. Op deze manier is het risico op beschadigingen het kleinst. Als de hoeveelheid vuil erg groot is, dan kun je het beste eerst een licht vochtige doek gebruiken of een borstel om de leren tas weer enigszins schoon te krijgen. Daarna kun overgaan op een ander product dat geschikt is voor het onderhoud van een leren tas. Let op dat het na de reiniging belangrijk voor het onderhoud van je leren tas is om deze opnieuw met een transparante spray te beschermen tegen vuil en vocht.

Hoe berg je een leren tas op?

Voor het onderhoud van je leren tas is het ook belangrijk dat je jouw tas op de juiste manier opbergt. Bewaar je leren tas in een zak van materiaal dat ademt. Katoen is hier zeer geschikt voor. Plastic kun je hier niet voor gebruiken. Voor goed onderhoud van je leren tas kun je deze het beste bewaren op een geventileerde plaats die koel is en waar geen warmte bij kan. Warmte kan zorgen voor barstjes in het materiaal, dus overmatig contact met warmte vermijden is essentieel voor een goed onderhoud van je leren tas.
 

Bij Tassenwinkel.nl vind je een uitgebreid assortiment aan leren tassen, van uitstekende kwaliteit. Neem snel een kijkje en laat je overtuigen door onze prachtige tassen. Jouw leren tas besteld voor 23:45 uur? Dan kan je deze de volgende werkdag al thuis verwachten!
 

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter