07/12/2017 - 11:45

Top 14 Laptoptassen

De Top 14 Laptoptassen voor 2018

 

Wat is nu de juiste laptoptas voor jou?

In deze blog helpen wij jou om de juiste keuze te maken voor je nieuwe laptoptas.

 

Laptop keuze

Laptoptas

Je laptop is waarschijnlijk een duur apparaat, dus het loont om je laptop in een laptoptas te plaatsen om deze voldoende te beschermen. Of je nu een kleine MacBook Air, een superslanke Ultrabook of een enorme 17-inch-laptop hebt, je hebt toch altijd persoonlijke wensen die aan je laptoptas moeten voldoen dan alleen maar louter bescherming.
Bijvoorbeeld, welke overweging neem je qua comfort, wil je een tas dragen in je hand, over je schouder of op je rug? Ben je lang onderweg of loop je maar even van de auto naar kantoor. Al dit soort vragen zijn belangrijk om de juiste keuze te maken voor je laptoptas.

Daarnaast komt het persoonlijke stuk nog naar voren en het uiterlijk van je laptoptas, dan heb je het niet alleen over moet deze breed of slank zijn maar ook hoe zitten de ritsen en kan ik mijn portemonnee of andere spullen veilig opbergen in de tas.

We bespreken deze en andere kwesties, zodat je aan het einde van dit artikel een veel beter idee van wat voor soort laptoptas bij jouw past zodat je de juiste keuze maakt.

 

Maat en stijl van je laptoptas

Je kunt een laptop gewoon in een tas, rugzak of weekendtas stoppen.

Waarom een speciale tas kopen voor je laptop?

Laptops zijn er in maten van 11-inch tot en met 17-inch, en de tassen zijn dan ook speciaal ontworpen voor elke grootte. Zorg ervoor dat het laptop compartiment dat is ontworpen voor bescherming van je laptop de juiste grootte heeft of daar dicht bij zit, bijvoorbeeld, t/m 17,3 inch voor een grote laptop. Een 11 inch-model zal rammelen als je een 15 inch laptop compartiment gebruikt.


Stijl is aan jou, maar maak een beslissing over wat voor soort tas past bij je dagelijkse levensstijl. Ben je een rugzak drager of een over de schouder drager persoon, of ben je meer opzoek naar een laptophoes? De meeste mensen verkiezen een of het ander, niet beide. Denk na over waar je heen gaat, laptop rugtassen worden vooral gebruikt voor reizen en als je veel moet lopen of fietsen, terwijl een leren laptoptas vaak gebruikt wordt bij meer formele en professionele afspraken of tijdens werkbijeenkomsten.

 

Indeling en veiligheid laptoptas

Het belangrijkste punt van een laptoptas is het beschermen van je apparaat, en dat betekent een goede pasvorm voor je laptop. Je kunt ook opzoek zijn naar een laptoptas met speciale compartimenten. Een goede laptoptas is er niet alleen voor je laptop, maar ook voor gemak van je andere spullen die je meeneemt. Zoek je een gemakkelijk toegankelijke tas met op de voorzijde met ten minste een of twee vakjes voor je smartphone of je pennen of moet er ook ruimte voor een paar koptelefoon-oortje en een clip voor huissleutels. In ieder geval is het handig om een ruimte te hebben in je laptoptas of aktetas voor het opruimen van je stroomkabels en muis.
Voor de veiligheid zie je ook steeds vaker dat een tas gebruikt maakt van RFID, Radio-Frequency Identification (identificatie met radiogolven) protectie, zodat je gegevens niet zomaar gekopieerd kunnen worden van je betaalkaarten, laptop, telefoon of klantenkaarten.

 

Comfort van je tas

Naast veiligheid is comfort ook heel belangrijk, een laptoptas koop je niet elke week, je wilt daarom een tas hebben die je goed en gemakkelijk kunt dragen.

De kwaliteit van de schouderbanden is dus heel belangrijk. Je moet een laptoptas gemakkelijk kunnen dragen, het mag niet onhandig of pijnlijk zijn.

 

Laptop Rugzak

Als je kiest voor laptop rugzak let dan op een paar essentiële punten. De schouderbanden moeten goed gevoerd zijn en verstelbaar, het liefst ook nog een beetje voorgevormd zodat deze heerlijk passen op je rug. Daarnaast als je lange afstanden loopt of fietst denk dan ook aan een goed ventilatiesysteem, veel laptop rugtassen hebben een aantal luchtkussentjes zodat dit beter ventileert. En zorg dat je rugtas goed achter op je rug zit. Stel deze goed af want als je deze te laag op je rug draagt voelt het veel zwaardere en ben je sneller moe.

 

Aktetas

Voor een traditionele laptoptas, zowel een laptoptas heren of een laptoptas dames is het belangrijk dat het handvat stevig is gemakkelijk vast te houden is. Bijna alle laptoptassen hebben een schouderband die vaak verstelbaar is en afneembaar van de laptoptas. Als je een grote laptoptas nodig hebt bedenk dan wel dat deze vaak door de inhoud van de tas zwaarder is en het dan comfortabeler is om te kijken naar een schouderband die een gewatteerd stukje heeft voor over je schouder.

 

Met deze informatie kun je nu vast de juiste keuze maken om voor jou de meest geschikte laptoptas te vinden.

 

Om het je nog makkelijker te maken hebben we een selectie gemaakt van onze toppers van laptoptassen in de verschillende categorieën.

 

Laptop Rugzak

 

De laptop rugzak, ideaal als je veel moet lopen, wandelen of op de fiets zit. Wat het voordeel aan een laptop rugtas is, is zijn grote vak waar je naast je laptop nog zoveel andere spullen mee kunt nemen. Denk aan schoolboeken of je lunchbox. De meeste laptop rugzakken hebben een apart gewatteerd laptop gedeelte waardoor je laptop veilig op je rug zit opgeborgen. Door de rits die vaak rondom de tas zit kun je gemakkelijk bij al je spullen. De laptop rugtas vind je in verschillende afmetingen, gewichten en kleuren.

Laptop rugtzak 

 

Top 2 laptop rugtassen

Gabol Laptop backpack 15,6 inch Spectrum Black

 

- Lichtgewicht

- 15,6 inch laptopvak

- Polyester

- Veel opbergruimte

Gabol Laptop Backpack Spectrum

Fjällräven Kånken Laptop rugtas 15 inch Royal Blue

 

- Apart 15,6 inch laptopvak

- 18 liter inhoud

- Waterafstotend

- Extra voorvak

Fjallraven kanken laptop rugtas  

 

  

Leren laptoptas

 

Een leren laptoptas geeft een vaak een stoere of chique uitstraling. Er zijn verschillende soorten leer en hierdoor zit er ook prijsverschil in het aanbod van leren laptoptassen. Een splithunter leren laptoptas is gemaakt van het bovenste stukje huid van een rund, deze is vaak wat dunner en goedkoper. Daartegen is Full Grain Leather een stuk huid wat dieper licht en hierdoor sterker is.

leren laptoptas

 

 

Top 2 Leren laptoptas

Burkely Vintage Laptoptas Alex Cognac

 

- Splithunter leer

- 15 inch laptopvak

- Afneem en verstelbare schouderband

- In meerdere kleuren leverbaar

Burkely Vintage Laptoptas

Barbarossa 2-vaks Ruvido Laptoptas

 

- Zacht kalfsleer

- 2 compartimenten

- Stoer design

- In meerdere kleuren leverbaar

Barbarossa Leren Laptoptas 

 

  

Laptophoes

 

Wil je je laptop alleen maar beschermen voor krassen en deze bijvoorbeeld in een andere tas stoppen of wil je geen grote laptoptas. Neem dan een laptophoes, deze hebben een rits rondom zodat je gemakkelijk en snel je laptop uit de hoes kunt halen. Laptophoezen hebben wij in alle laptopformaten en in verschillende materialen.

Laptophoes

 

Top 2 Laptophoes

Chesterfield Richard Laptophoes

 

- Wax Pull Up leer

- Geschikt tot en met 13.3 inch

Chesterfield Bags Laptophoes

Plevier laptop Sleeve 15,6”

 

- Full Grain Leather

- Geschikt tot en met 15,6 inch

- Extra voorvak voor accessoires

Plevier Laptophoes 

 

Laptoptas heren of Aktetas

 

Een laptoptas voor heren of ook wel een aktetas in de volksmond genoemd is een laptoptas waarbij gemak en inhoud centraal staan. Je wilt een tas hebben die je gemakkelijk kunt dragen, zowel in de hand als over je schouder. We nemen toch vaak meer mee in de tas en dan is een schouder schouderband zeker een noodzaak. Ook moet er genoeg opbergruimte zijn voor je dagelijkse spullen, zoals je lunchbox, A4 mappen, pennen en je mobiele telefoon. Heren laptoptassen zijn in verschillende formaten en materialen. Denk aan leren heren laptoptassen, maar ook slanke laptoptassen van kunststof worden vaak gekocht door of voor mannen.Laptoptas Heren

 

Top 2 Laptoptas heren, Aktetas

Alpenleder laptoptas Ohio Brandy

 

- Hoge kwaliteit leer

- 2 compartimenten 

- Geschikt tot en met 15 inch

Alpenleder laptoptas

Venque Hamptons Laptoptas

 

- Vuil afstotende stof

- 3 compartimenten

- Geschikt tot en met 15,6 inch

Venque Hamptons Laptoptas 

 

Laptoptas dames

De dames laptoptas is in opkomst, waar de dames het vooral moesten doen met de standaard laptoptassen zijn nu de meeste merken begonnen met een speciale laptoptas dames lijn. Niet alleen de uitstraling en het design van de tas is vrouwelijker, denk aan andere ritsen, een binnenkant met een andere kleur stof dan het traditionele zwart of opvallende stiksels. Sommige dames laptoptassen hebben een vrolijke hanger aan de tas.

Maar de belangrijkste wijziging ten opzichte van de standaard laptoptas is het hengsel. Bij de dames laptoptas is het hengsel langer geworden zodat men de tas gemakkelijk over de schouder kan dragen zonder de schouderband te gebruiken. Hierdoor krijgt de tas echt de vrouwelijke uitstraling die het verdient.

Laptoptas Dames

 

Top 2 Laptoptas dames

Burkely dames laptoptas Doris

 

- Vintage splithunter leer

- Geschikt tot en met 15,6 inch

- Lange hengsels

Burkely laptoptas dames Doris

DSTRCT Fletcherstreet Anaconda

 

- Anaconda print

- Geschikt tot en met 15,6 inch

- Lange hengsels

DSTRCT Laptoptas Dames Fletcher 

 

Laptoptas 15 6 inch

Laptops heb je in verschillende afmetingen, ook wel inches genoemd. Veruit het meest verkochte formaat is de 15,6 inch laptop. Niet verwonderlijk dat in deze maat ook het grootste assortiment laptoptassen te vinden is. Van een voordelige hardcase kunststoffen laptoptas van Bombata tot een met een zeer exclusieve leren laptoptas in oud gelooid leer. Laptoptas 15 6 inch

 

Top 2 Laptoptas 15,6 inch

Burkely Avery Workbag

 

- Volnerf Pull-up Rundleer

- Geschikt tot en met 15,6 inch

- 2 compartimenten

- In meerder kleuren leverbaar

Burkely laptoptas 15 6 inch

Bombata 15,6 inch laptoptas blauw

  • 2 compartimenten
  • Harmonica vakken voor papier
  • Schouderband
  • In meerdere kleuren leverbaar
Bombata 15 6 inch laptoptas 

 

Laptoptas 17 inch

 

Heb je een grote laptop dan ben je er vast achter gekomen dat deze ook iets zwaarder is in gewicht. Dit houdt in dat de kwaliteit van de tas goed genoeg moet zijn om je laptop de juiste bescherming te geven. Vaak zie je dan ook dat bij een 17 inch laptoptas het laptopvak gewatteerd is. De keuze in 17 inch laptoptassen is groot, niet alleen in het soort materiaal waarvan deze is gemaakt maar ook het palet aan kleuren is enorm.Laptoptas 17 inch

 

Top 2 Laptoptas 17 inch

 

Bombata 17 inch hardcase laptoptas

 

- Super slank model

- Afneembare en verstelbare schouderband

- In meerdere kleuren leverbaar

- Geschikt tot en met 17,3 inch

Bombata 17 inch

Chesterfield Leren laptoptas Ryan 17 inch

 

- 2 compartimenten

- Rundleren Wax Pul-Up

- In meerdere kleuren leverbaar

- Geschikt tot en met 17,3 inch

Chesterfield bags laptoptas 17 inch 

 

Reacties

Ben opzoek naar een nieuwe laptoptas en heb dankzij deze info een super mooie leren tas gekocht van Chesterfield.<br />
Dank.
Van Langen - 11/12/2017 - 11:01
Dank voor je tips, ga zeker een mooie laptoptas kopen. Heb een 15 inch laptop dus keuze genoeg. Hebben jullie ook nog producten voor het leer. Of hoeven deze niet behandeld te worden?
Francien - 07/12/2017 - 17:21

Laat een reactie achter