27/03/2018 - 11:09

Top 7 waarom een rugzak zo ontzettend handig is.

Rugzakken zijn ontzettend praktisch. Degenen die een schattige draagtas mee naar school hadden genomen en dagelijks worstelden met een slordige 15 kilo aan boeken, papieren en een laptop, kunnen zich vast nog wel herinneren dat ze de dag eindigden met blauwe plekken op hun schouder en een pijnlijke rug. Voor degenen die na hun draagtas avontuur eindelijk een rugtas begonnen te gebruiken, zal het verschil in hun houding vast ongelooflijk zijn geweest! 

1. Verbeterde houding

 
Rugtassen verdelen het gewicht gelijkmatig over je schouders, rug en heupen, zodat je tijdens het lopen niet al het gewicht aan één kant hoeft te dragen. Wanneer je zo’n tas draagt, kun je rechtop staan en recht vooruitkijken, waardoor je niet alleen een betere houding krijgt, maar ook nekpijn vermindert. Een goede houding vermindert de kans op het ontwikkelen van rug- of nekklachten en voorkomt tevens blessures aan deze gebieden. 

2. Verminderde spiervermoeidheid


Omdat het gewicht dat je draagt bij rugtassen over je beide schouders wordt verdeeld, zul je minder vermoeid zijn tijdens het lopen. Als je tas niet te zwaar is, draag je het grootste deel van het gewicht op en rond je heupen en tussen je schouders. Dit zal de stress op je lage rug verminderen. 

3. Georganiseerd opbergen en opslaan

 
Een goed georganiseerde tas kan je smaak en gewoonte uitdrukken. In de iets duurdere rugzakken zijn er meerdere vakken, die speciaal zijn aangebracht om je spullen overzichtelijk te houden en je helpen om je apparatuur snel te vinden. Hoe meer vakken in een tas zitten, hoe meer spullen je kunt meenemen. 

4. Alle kleine dingetjes meenemen

 
Ben jij zo iemand die je kleine dingetjes niet wil achterlaten? Rugtassen komen hierbij uitstekend van pas. De verschillende partities in de tas helpen je om producten zo nodig te scheiden. Ze helpen ook om je spullen naar behoefte te verdelen. In de tas zijn er enkele zijzakken, die een grote hulp kunnen zijn als je een bepaald product onmiddellijk nodig hebt. Je kunt waardevolle spullen verbergen in de verborgen zakken. Rugtassen zijn niet zoals andere traditionele reistassen, waar je alle dingen aan één of twee kanten moet samenvoegen. In dat licht bekeken, is de backpack als reistas zeker de moeite waard. 

5. Comfortabel transport


Je spullen in rugtassen dragen is een stuk eenvoudiger dan wanneer je dezelfde spullen in een andere soort tas zou bewaren. Bovendien kun je rugzakken probleemloos gebruiken, hoe ver de afstand ook lijkt. Als gevolg hiervan kun je je spullen goed vervoeren en blijven ze in een uitstekende staat. Niets kan rugtassen verslaan als het gaat om gemak tijdens het vervoer van spullen. Bovendien neemt het minder ruimte in dan traditionele tassen. Als er nog 5 minuten over zijn vóór het vertrek van je bus, vliegtuig of trein, dan zijn rugtassen beslist een betere keuze. Je kunt al je noodzakelijke spullen erin stoppen en je onthoudt veel beter waar ze zijn. Een koffer dragen is niet zo flexibel. Rugzakken zijn flexibel, lichtgewicht, modieus, stijlvol en bieden maximaal comfort. 

6. Veilig goederen vervoeren

 
Wanneer je op zoek bent naar een tas waarin je spullen veilig zijn, dan zijn rugtassen de perfecte oplossing. Traditionele tassen zoals een koffer, aktetas of draagtassen zijn groot. Ze hebben ook veel gewicht, dat een enorm probleem oplevert in het geval van een verplaatsing. Hoewel rugzakken flexibel en licht van gewicht zijn, bieden ze maximale veiligheid aan de producten die erin zijn opgeslagen. 

7. (Spat)Waterdichte functie

 
Sommige rugzakken zijn bovendien voorzien van een (spat)waterdichte functie. Dat betekent dat de stof van de tas je goederen kan beschermen tegen nat worden. Je kunt dus gerust een aantal belangrijke papieren of kleding meenemen voor een belangrijk werkdoel. Als deze spullen nat worden, kan dit een ernstig probleem veroorzaken. Rugtassen hebben in dit geval het voordeel dat je jouw goederen er veilig in kunt vervoeren. Reisrugzakken zijn trouwens vaak gemaakt van ballistische nylon stof of andere waterdichte materialen, waardoor je spullen in een reiszak veilig zijn tegen vocht en water. 

Rugzak kopen, maak nu je keuze

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter