14/12/2017 - 09:12

Waar moet een goede luiertas aan voldoen?

Luiertas | Diaperbag

Laatst sprak ik een moeder die zei “Bij mijn eerste twee kinderen weigerde ik een luiertas te kopen. Ik vond ze allemaal lelijk met hun schreeuwerige printjes en ik kon me niet voorstellen dat een luiertas nou veel handiger zou zijn dan een gewone grote schoudertas.”
Maar hier was ze bij haar derde kindje toch op terug gekomen.

Een luiertas is vaak in het gebruik net iets handiger dan een gewone schoudertas. Toch is die voor elke toekomstige moeder of vader weer anders. Wat zijn nu de belangrijkste punten waar een goede luiertas aan moet voldoen? Zijn het de opbergvakjes? Of let je vooral op het uiterlijk? Of zijn er nog meer belangrijke punten?

Om een goed beeld te krijgen waar een luiertas aan moet voldoen hebben we een aantal moeders gevraagd naar hun ervaringen met luiertassen en wat voor hun de belangrijkste eisen zijn.

 

Een goede luiertas, waar moet die aan voldoen?

Verrassend was het voor ons niet, de moeders begonnen direct over het zogenaamde minst belangrijkste!!! Misschien toch wel het belangrijkste, want men wil eigenlijk ook gewoon dat een luiertas er mooi uit ziet. En dus zo min mogelijk op een luiertas lijkt. “Ja, stom he? Maar ik heb dus echt een hekel aan tassen met allerlei drukke printjes en gedoe. Dus ik wil een luiertas die er niet uitziet als een luiertas.” Een andere zei: Ik wil een luiertas met vrolijke kleuren en printjes en deze tas moet geschikt zijn voor jongens en voor meisjes. Een andere quote “Eentje waar mijn man ook gewoon mee kan lopen”.

 

Luiertas Leer

Luiertas leer

Sommige dames wilden heel graag een leren luiertas, maar vinden deze vaak te duur of zijn bang dat deze heel snel vies wordt. Een dame heeft de leren Merel by Frederiek luiertas en vertelde direct dat deze misschien wel iets duurder is maar dat je hem ook later kunt gebruiken als handtas, schoudertas of werktas. En wat betreft het vies worden! Tegenwoordig onderhoud je je leren tas met een goede verzorgingsspray en dat zorgt voor veel minder kans op vlekken. En hij is van ECHT leer! Wat zij echt een enorm pluspunt vindt!

De leren luiertas van Merel by Fredriek is een luiertas met toekomst. Deze tas heeft een aparte Diaper insert voor al je luiertas spulletjes, maar na deze periode kun je de insert vervangen door een Business insert. Met deze insert verandert je luiertas in een werktas en/of laptoptas. Dit kan een overweging zijn om deze tas aan te schaffen. Een insert is een los gedeelte die je in de tas kunt zetten. Zie foto

Insert luiertas merel by frederiek

 

Zie hieronder de 2 verschillende indelingen van de Diaper insert en de Business insert.

 Insert luiertas     insert werktas 

Luiertas met genoeg ruimte

Een goede luiertas moet voldoende ruimte en vakken hebben. Zowel aan de binnen als aan de buitenkant van de tas. “Het liefste heb ik één of twee grote vakken aan de voorkant voor mijn telefoon/sleutels/bril enz. Zodat als er iets gaat lekken in de tas, die spullen niet meteen nat zijn.”
En andere moeder “Een groot ritsvak op de achterzijde van de luiertas vind ik altijd een groot pluspunt. Hier kun je namelijk dingen zoals papiertjes en je portemonnee in stoppen en andere kunnen er dan niet zo gemakkelijk bij” Veiligheid is een belangrijk aspect!

Binnenkant luiertas Burkley 

Deze moeder voegde toe “In de tas vind ik het belangrijk dat er genoeg ruimte is. Ik heb nu 2 luiertassen gehad en deze is verreweg het grootste. Nu vinden veel mensen het misschien onzin om een grote tas mee te nemen, maar ik sleep altijd zo ontzettend veel mee als we ergens naartoe gaan dat ik af en toe nog te weinig ruimte heb als ik een reistas mee neem, haha. Denk bijvoorbeeld aan pakjes drinken, luiers, enz, enz. Je kent het wel. En dan straks keer drie omdat ik straks drie kinderen heb.”

Ook vinden de moeders het belangrijk dat er een luiermatje in zit en er genoeg plek is voor schone en smerige kleding, een plek voor de drinkfles, gewoon de vaste spullen op dezelfde plek.

Happiness luiertas

 

De luiertas moet stevig zijn

Wat is stevig in ieder geval moet de luier tas een bepaald gewicht aan kunnen. Je kunt een hele grote tas kopen maar als je deze helemaal vol propt dan kan deze sneller kapot gaan.
Een van de moeders “Mijn vorige luiertas was dat niet. Na 2 keer dragen begon hij al uit te zakken en na nog een paar keer was de rits kapot en gingen de naden binnenin los. Nu snap ik best wel dat iets dat zwaar belast wordt sneller kapot gaat, maar ik had er op die dagen echt niet veel in zitten, dus ik baalde best als een stekker toen hij kapot ging. En dan vooral toen de rits kapot ging, want het is gewoon heel onhandig om met een open tas te lopen.”

 

Een lange en verstelbare schouderband

Je denkt misschien dat er een lange schouderband bij zit maar check het altijd even in de winkel of bij de product omschrijving en de foto als je een luiertas online koopt. Een moeder zei tegen ons: “Wie dat ooit verzonnen heeft, een luiertas met zo’n korte schouderband dat je hem bijna niet aan je kinderwagen kunt hangen. Nee echt niet handig dus!”  Nu hebben de meeste luiertassen een lange en verstelbare schouderband zodat je deze zelfs als crossbody kunt dragen en met gemak aan de kinderwagen kunt hangen. Ideaal!

 

Welk materiaal kies je?

Luiertassen heb je in verschillende materialen

 

Stoffen luiertassen


Voordeel van een stoffen luiertas is dat je deze schoon kunt maken door deze in de wasmachine te stoppen. Maar de kwaliteit van de stof wordt wel steeds minder als je dit vaker doet, ook de kleuren worden minder. De stoffen van de tas zijn toch iets anders behandeld dan van kleren.

 

Voordelen van een luiertas van stof

- Goedkoper

- Gemakkelijk schoon te maken

- Verkrijgbaar in verschillende kleuren en print

 

Leren luiertassen


Leer is een natuurproduct en maar ook kans op vlekken en krassen maar als je de tas goed behandeld met een verzorgingsspray dan kun je deze vaak gemakkelijk verwijderen. Vlekken met een vochtig doekje en krassen met een spray. Als je dit elke half jaar doet blijft de tas mooi.

 

Voordelen van een leren luiertas

- Goede kwaliteit

- Stevig

- Modieus

- Uitstraling

- Ook te gebruiken na de luiertas periode

 

Luiertas top 3

Burkely luiertas leer

Burkely luiertas cognac 1     burkely luiertas cognac binnenkant

De Burkley leren luiertas is gemaakt van volfnerf pull-up leer, dit geeft de tas een robuuste look en zorgt ervoor dat de tas alsmaar mooier wordt. De tas heeft genoeg ruimte voor al je spullen. Op de voorkant zit een groot vak en de binnenkant heeft 2 compartimenten en een middenvak met een gewatteerde luiermat. Met al zijn steekvakken aan de binnenkant en buitenkant kun je gemakkelijk je drinkbekers kwijt en al je andere dagelijkse spullen voor je kleine dreumes. Natuurlijk heeft deze tas een afneembare en verstelbare schouderband. Met deze mooie leren luiertas kunnen zowel papa als mama trots over straat lopen!

 

Happiness luiertas

Happiness luiertas      luiertas happiness

De happiness luiertas maakt je echt vrolijk. Niet alleen om zijn kleuren maar ook om zijn inhoud. Misschien is dit wel de meest complete luiertas is zijn soort. Met zijn formaat 42 cm breed, 30 cm hoog en 15 cm diep, past er veel in. Maar er zit ook veel in, naast de tas ontvang je in dezelfde stijl ook nog eens een verschoon matje, speen opberger en een tasje voor de luiers. En dit alles is ook nog eens hygiënisch omdat je het gemakkelijk kunt wassen. En natuurlijk heeft deze complete luiertas een afneembare en verstelbare schouderband.

 

Merel By Frederiek luiertas

Luiertas Merel By Frederiek voorkant     Luiertas Merel bij Frederiek achterkant

 

De luiertas leer van Merel by Frederiek is een klassieke luiertas die klasse uitstraalt. Niet alleen door het mooie Italiaanse leer maar ook door zijn eenvoud aan de buitenkant. De tas heeft een groot voorvak en op de achterkant een groot ritsvak voor je persoonlijke spullen. De tas heeft een insert die ervoor zorgt dat je alle baby spulletje gemakkelijk kunt opbergen. Is de kleine, groter geworden dan kun je de insert vervangen voor een busines insert en wordt de tas een echte werktas of handtas.

 

Hebben jullie ook een luiertas? En waar moet een goede luiertas voor jullie aan voldoen?

De mooiste luiertassen vind je bij Tassenwinkel.nl! Dus ik zou zeker even een kijkje nemen!

 

 

 

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter