27/05/2020 - 09:40

Waarom een rugzak?

Rugzakken

 
Er is tegenwoordig bijna niemand meer die geen rugzak heeft. Dat is ook niet zo moeilijk te begrijpen als je bedenkt dat rugzakken al jarenlang in alle kleuren en materialen ontworpen worden, voor eender welke gelegenheid. Welk soort draagtassen voor op je rug bestaan er eigenlijk allemaal en op welk moment kan je ze bovenhalen?

Voordelen rugtassen


Dat deze enorm praktische draagtassen erg geliefd zijn bij de overgrote meerderheid van de bevolking, wist je waarschijnlijk al veel langer. Maar weet je ook waarom deze tassen door zoveel mensen verkozen worden als meest gebruiksvriendelijke tas? Ontdek het zelf in dit artikel!

Uniseks


  • Rugzak heren: Dankzij hun veelzijdige toepasbaarheid, lopen de meeste mannen maar al te graag met een trendy rugzak door de straat. Geen enkele andere tas op de markt heeft zo'n uitgebreid assortiment aan herenmodellen. Vooral zwarte rugzakken zijn erg geliefd bij de heren.
  • Rugzak dames: Ook onder de dames, gaat deze praktische draagtas, al jarenlang met een zeer hoge populariteit over de toonbank. Overal ter wereld zijn er talloze vrouwen op zoek naar dé ideale rugzak.

Rugzakken voor alle gelegenheden

  • School rugzakken: De bekendste toepassing van de rugzak is ongetwijfeld het schoolleven. De rugzak is al jaar en dag de populairste schooltas onder de mannelijke bevolking. Dit is vooral te wijten aan zijn grote opbergruimte. Grote rugzakken bieden meer dan voldoende plaats voor de nodige schoolboeken voor één dag. Omdat deze tas naast veel opbergruimte, ook veel draagcomfort biedt, zijn er ook steeds meer meisjes die schoudertassen inruilen voor een hippe, op de rug te dragen tas.
  • Rugzakken in plaats van een reiskoffer: Om op vakantie te gaan, zijn draagtassen voor op de rug uitermate geschikt. Wanneer we voor een paar daagjes op citytrip of naar een familiepark gaan, is een rugzak tenslotte veel handiger dan een moeilijk draagbaar koffer. Ook onder de zogenaamde "backpackers" zijn deze handige bagagedragers niet meer weg te denken.
  • Rugzak als sporttas: De sportievelingen onder ons gebruiken zo goed als allemaal een rugzak voor het bewaren van hun sport benodigdheden zoals handdoeken, zuivere kleding, drank...enzovoort.
  • Als gewone handtas: De rugzak kan ook gebruikt worden als gewone alledaags tas voor het opbergen van je sleutels, portemonnee, mobieltje...enzovoort.

Verkrijgbaar in alle groottes en modellen

Het enorme succes van de rugzak heeft de vraag naar verschillende keuzemogelijkheden in een razendsnel tempo verhoogt. Kleine rugzakken zijn ideaal voor daguitstappen of als gewone handtas terwijl grote rugzakken breed ingezet kunnen worden tijdens vakanties, sportkampen, logeerpartijtjes...enzovoort. Bij mannen zien we dat vooral zwarte rugzakken, steeds opnieuw hun aandacht trekken. Daarom concentreren de meeste grote merken zich dan ook vooral op de zwart kleurige productie. Canvas rugzakken bijvoorbeeld zijn in alle ontwerpen beschikbaar in het zwart. Hou jij meer van een lichtere kleur? Ook dan kan je ongetwijfeld jouw smaak terugvinden in het uitgebreide Canvas assortiment.

Verkrijgbaar in verschillende materialen


Wie op zoek is naar een gebruiksvriendelijke, moderne tas van hoogwaardige kwaliteit, kiest best voor een leren rugtas. Leer straalt stijl en klasse uit en is bovendien gemakkelijk te onderhouden met behulp van de juiste producten. Leren tassen zijn iets duurder dan tassen vervaardigd uit ander materiaal omwille van hun topkwaliteit. Leren tassen worden meestal vervaardigd in het bruin of zwart om trouw te blijven aan hun kenmerkende, klassieke look. Diegenen die van meer variatie houden, kunnen ook kiezen voor een leren rugzak in lichtere kleuren, die meer seizoensgebonden zijn. Andere, veelgebruikte materialen zijn nylon en polyester.

Handige extra's


  • Verborgen opbergvakjes: Het praktisch gebruik van deze draagtas wordt ondersteund door handige extraatjes, waarvan er steeds meer beschikbaar zijn. Een rugzak uitgerust met speciale opbergvakjes voor je drankfles of voor je gsm bijvoorbeeld, is tegenwoordig overal verkrijgbaar. Anderen zijn dan weer voorzien van een laptop- of tablet vak. Je elektronisch toestel opladen vanuit je tas is vandaag de dag ook geen enkel probleem meer. Een rugzak met geïntegreerde USB-oplaadpoort, is al lang geen uitzondering meer.
  • Anti-diefstal bescherming: Wist je dat er tegenwoordig Anti-Diefstal rugzakken verkocht worden? De meeste zakkenrollers zijn heel sluw en berekenen iedere diefstal, hoe klein dan ook, tot op de millimeter. Meer dan eens zijn ze erin geslaagd geld of een telefoon uit een rugzak te jatten zonder dat de eigenaar zich hiervan bewust is geworden. Anti-Diefstal rugzakken zijn vervaardigd uit een snijbestendig materiaal dat het voor dieven zo goed als onmogelijk maakt iets uit jouw rugzak te stelen. Uiteraard zijn ook deze draagtassen beschikbaar in alle denkbare kleuren en ontwerpen. Hip en tegelijkertijd ook veilig over straat lopen, is mogelijk met een Anti-Diefstal tas.

Goed voor de gezondheid

Een rugzak zorgt voor een perfecte verdeling van het mee te dragen gewicht aangezien hij over twee draagbanden beschikt. Op deze manier wordt de belasting, op gelijke wijze, over de schouders verdeeld. Deze verdeling voorkomt rugklachten.

Mogelijk voor elk budget

Omdat deze tassen door honderden verschillende merken aangeboden worden, zijn er zowel heel goedkope als duurdere modellen, op de markt. Daarom kunnen mensen met een lager budget ook volop genieten van het comfort dat deze unieke draagtas biedt.


Zoals je ziet, rugzakken zijn in alle mogelijke vormen en ontwerpen te verkrijgen en bieden tal van gemaksvoordelen. Bepaal welke tas het beste bij jouw persoonlijkheid aansluit om er op deze manier, die ene draagtas, die perfect aan jouw behoeften beantwoordt, uit te kiezen!
Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter